Kellemes böngészést kívánunk.

Hello! üdvözlünk az almapont világában.

GYIK

Tényleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből van az összes alma?

Igen, székhelyünk, üzemünk és gyümölcsöskertjeink is mind Gégényben találhatóak, amelynek 50 km sugarú körzetéből származik Magyarország gyümölcstermelésének 60%-a. Az éves gyümölcstermelés 300.000 tonna csak ebben a régióban, az átlagos termelőfelületek pedig körülbelül 2-3 hektárt tesznek ki, nagyságrendileg 20.000 termelő gazdálkodik a régióban.

Miért vannak így becsomagolva az almák?

A csomagolás fontos szerepet játszik a minőségmegőrzésben: az almák minőségét így tudjuk a legjobban garantálni. Almáink a fáról a hűtőkamrába, majd a csomagolósorra kerülnek, senki nem dobálja, borítja ki, töri össze őket, mielőtt a vásárlóhoz kerülnének. Így minden szem alma a csomagban ugyanolyan friss és roppanós.

Miért nem lehet nagyobb tételben, például ládával, zsákkal vásárolni?

Üzleteink egész éven át nyitva vannak, nem szezonhoz kötöttek, így vásárlóink az év bármely szakában friss almához juthatnak. Üzemünk hűtőkamráiban szakszerűbben tudjuk tárolni az almát, mint ahogy vásárlóink tudnák otthon a spájzban vagy a pincében. Pontosan tudjuk, hogyan kell a frissen szedett almát tárolni: hűtőkamráinkban 2 Celsius fok van és alacsony oxigéntartalom, így nálunk mindig friss, jó minőségű almát talál, jó áron. Amennyiben nagykereskedelmi mennyiséget szeretne vásárolni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot üzemünkkel.

Mi a különbség a prémium és az étkezési alma között?

Üzemünkben alapos vizsgálat után különböző osztályokba soroljuk almáinkat, ezek egyike a prémium alma, amely gyakorlatilag a minden szempontból tökéletes almákat foglalja magába. Az étkezési alma ugyanezen almák közül kerül ki, ugyanolyan jóízű és friss, azzal az apró különbséggel, hogy az esztétikai megjelenésükben minimális eltérés fedezhető fel. Természetesen ugyanúgy fogyasztható nyersen és süteményekben is.

Bizonyos almafajták miért nem elérhetőek folyamatosan?

Kínálatunkban igyekszünk mindig többféle almát szerepeltetni, az adott időszakban elérhető fajták folyamatosan változnak. Ahogy az alma érik, illetve a készletek változnak, úgy kínálunk mi is a polcokon többféle almát. Érdemes folymatosan figyelni kínálatunkat!

Hogyan tudunk friss almát árulni a szezonon kívül is?

Almáink a leszedés utáni 3 órán belül bekerülnek modern, high-tech hűtőkamráinkba, ahol az alacsony oxigéntartalom mellett, 2 Celsius fokon profi körülmények között tároljuk az almáinkat, így azok egész évben, szezonon kívül is frissek maradnak.

Van-e adalékanyag az almalében?

A válasz egyszerű: nincs, almalevünk 100% almalé, semmi más. Nem koncentrátumból készül, hanem a frissen préselt alma színtiszta leve van benne. Nem higítjuk, nem adunk hozzá tarosítószert, cukrot, adalékanyagot, aromát, citromsavat. Nagyon egészséges, gyerekeknek is jószívvel ajánljuk. Almalevünk kizárólag Granny Smith zöld almából készül, ami egy nagyon zamatos, kissé savanykás prémium alma fajta. Almaleveinket korszerű pasztőrözési eljárással tartósítjuk.

Foglalkozunk-e az almán kívül egyéb gyümölcsökkel is?

Keresd folyamatosan megújuló kínálatunkban szezonális gyümölcseinket: cseresznye, meggy, szilva, körte.